Wednesday, April 17, 2013

VMWare 8.0.6 issues fixed. Modules: vmmon, vmci

Recently I had some issues with VMWare 8, I've got Ubuntu 12.10. However, when I got the following errors, due to any reason:

"Failed to open device "/dev/vmci": No such file or directory Please make sure that the kernel module 'vmci' is loaded."

OR

"Failed to open device "/dev/vmmon": No such file or directory Please make sure that the kernel module 'vmci' is loaded."

I googled a lot, and there was not a good answer at all, after many hours and forums, I realized that the answer was as simple as:

sudo modprobe vmmon
sudo modprobe vmci

I hope this be helpful to anyone who cares.

By the way, I couldn't make work my version 9, due to a mismatch in vmmon versions 2.67 and 2.71, which many forums say to fix with a simply reboot of host machine.

"Version mismatch with vmmon module: expecting 271.0, got 267.0."

I'll see how to fix this issue, giving a real solution to it.

7 comments:

James Kemp said...

Thanks a bunch! I was totally suck until I saw your post.

Yassine Houssni said...

This is the only solution on the internet that worked for me (VMware Workstation 10 on Linux)

Thanks a lot!

Holly Gates said...

Wow, worked for me too. Thanks a lot!

Nienke said...

thank u SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO MUCH omg

MB said...

Is there a permanent fix for this?

I have to run the commands each time if I were to power cycle my linux box.

anonymous said...

Perfect works for me! VMware workstation 11 ubuntu 14.04

Tomáš Nováček said...

Great. Thank you! Worked for me on Manjaro linux 15.12